Kaipaatko tallilla oloa, ulkoiluharrastusta, luonnosta nauttimista esim. työn vastapainoksi tai kaipaatko ehkä hevosen tuoksua elämääsi? Olisiko tallipuuhat kiva yhteinen harrastus vaikka koko perheelle? Toivotko itse tai lapset omaa hevosta tai muita eläimiä, mutta elämän tilanne ei mahdollista omien eläimien hankkimista tai ette halua sitoutua omien eläinten hoitoon vuosiksi?

Tähän kaikkeen voisi olla toimiva ja helppo ratkaisu Hepokuuselan vuokraustiimiläisyys. Silloin pääset mukaan Hepokuuselan vakioporukkaan ja voit tavata tilan hevosia ja poneja sekä tilan muita eläimiä viikottain.

Vuokraustiimiläisyyden alussa saat tarvittavan opastuksen. Yhdessä tutustutaan tallin hevosiin, poneihin ja muihin eläimiin, tallin rutiineihin, toimintatapoihin ja lähireitteihin. Ensisijaisesti vuokraustiimiläisyys sopii kuitenkin sellaisille, joilla on kokemusta ja/ tai riittävä maalaisjärki ja reippaus hoitaa eläimiä ja toimia talliympäristössä opastuksen jälkeen myös itsenäisesti. Maastoiluja voidaan tehdä kuitenkin yhdessä Hepokuuselan oman väen ja/tai muiden kävijöiden kesken, kaikkien toiveet huomioiden. Turvallisuus syistä alaikäiset tiimiläiset eivät lähtökohtaisesti voi maastoilla meillä ilman aikuista.

Hevosten ja muiden eläinten kanssa toimitaan aina ystävällisesti, turvallisesti, eettisesti ja kuunnellen myös eläintä. Meille on tärkeää, että sekä eläimien, että ihmisten on hyvä olla meillä kaikessa mitä tehdäänkin.

Vuokraustiimiläisenä voit tehdä Hepokuuselassa monenlaisia asioita:

  • Retkeillä lähimaastoissa hevosten/ ponien kanssa joko taluttaen tai ratsastaen. Ainakin aluksi tehdään maastoretket yhdessä, että reitit ja hevoset tulevat tutuiksi. Kun olette siihen valmiit, haluttaessa pikkuhiljaa voitte harjoitella myös itsenäisesti retkeilyä.
  • Tehdä hevosten/ ponien kanssa asioita kentällä, kuten maastakäsin työskentelyä, erilaisia talutus/kontaktiharjoituksia, ratsastaa itsenäisesti, harjoitella agilityä, ohjasajoa tai vaikka harjoitella vapaan hevosen kanssa työskentelyä.
  • Ponin kanssa on mahdollista harjoitella myös valjastusta ja reen/kärryn/ pulkan vetämistä ja ohjastamista.
  • ”Hengailla”, hoidella, harjailla tai vain olla, rentoutua ja hengitellä yhdessä hevosen/hevosten ja/tai muiden eläimien kanssa.
  • Hoitaa ja ruokkia vaikkapa kanoja ja/ tai vuohia. Niiden kanssa voi myös opetella uusia tai vanhoja temppuja. Myös esim. kanojen touhujen seuraaminen on varsin mielenkiintoista.
  • Myös tallin yleisiin päivittäisiin puuhiin on mahdollista osallistua oman kiinnostuksen mukaan ja nauttia mielekkäästä hyötyliikunnasta ja eläinten seurasta siinä samalla.
  • Myös tilan kissat ja koirat ovat varsin sosiaalisia ja seurallisia ja yleensä myös heidän seurasta on mahdollisuus nauttia.
  • Jotain muuta.. kysymyksiä ja toiveita kuunnellaan mielellään.

Vuokraustiimiläisyyden hinta on 100€/kk. Hinta sis. alv 10%. Minimi kesto 3 kk. Tutustumiskäynti 1h 20€.

Lisätietoja : info(a)hepokuusela.com tai 0400-737010