SENIORI TOIMINTA

 

Hepokuuselan seniori tallitiimi

Hepokuuselan seniori tallitiimiin ovat tervetulleita yli 65-vuotiaat hyväkuntoiset seniorit.

Tiimiläiset voivat osallistua sovitusti Hepokuuselan tallin elämään: päivittäisiin tallin puuhiin sekä erilaisiin talkoopäiviin ja tapahtumiin.

Seniori tallitiimiläiset:

  • pääsevät olemaan avuksi ja hyödyksi mielekkäällä tavalla.
  • saavat kuin huomaamatta monipuolista hyötyliikkumista oman kunnon mukaan.
  • virkistystä ja sosiaalista kanssa käymistä, niin tallin ihmisväen kuin eläintenkin kanssa.
  • pääsevät hoitamaan ja tutustumaan tilan eläimiin. Haluttaessa on mahdollista sopia tiimiläiselle myös oma hoidokki eläin.

Tallipäivät voidaan sopia tapaus kohtaisesti.

Tallipäiviä voi olla 2-4 kuukaudessa. Kesto noin 1,5-3 h/ kerta.

Tiimiläisen kuukausi maksu: 40 euroa/ hlö. Jatkuva haku, kysy lisää!

Hinta sisältää: verot, vakuutuksen ja tallin tiimijäsenyyden.

Ikäihmisten päivätoiminta Hepokuuselassa

Järjestämme ikäihmisille suunniteltua, virkistävää ja tavoitteellista päivätoimintaa maatilan puitteissa ja sosiaalisten eläinten parissa. Hepokuusela jo pelkästään ympäristönä on kokemisen arvoinen, ilmapiiri on lämmin, välittävä ja se tarjoaa elämyksellisiä hetkiä ja kokemuksia kaikenikäisille kävijöilleen. Otamme ikäihmiset mielellämme vastaan tallin avoimeen ja sosiaaliseen yhteisöön, ”tallin perheeseen”.

Toimintaa voidaan ryhmästä riippuen painottaa eritavoin:

  • Huonompikuntoisille ja esim. liikuntarajoitteisille enemmän sosiaalista ja rauhallista yhdessä oloa, eläimien hoitamista ja niiden seurasta ja tallista ympäristönä nauttimista, kevyttä puuhailua ja pientä liikettä.
  • hyväkuntoisille ”oikeista maatilan töistä” nauttiville voimme järjestää myös toiminnallisempaa ohjelmaa, jossa he pääsevät mukaan tallin arkirutiineihin. Jokaisen kunto, kiinnostus ja toiveet huomioiden

Voimme tarjota myös ruoan/ kahvin kanssa, riippuen päivätoiminnan kellonajoista.

 

Esimerkkejä päivätoiminnan peruspaketeista:

Ikäihmisen kunto:       kohtalainen avuntarve (suuri avuntarve (esim. pyörätuoli) -> mahdollista osallistua oman avustajan kanssa)

Kesto:                           3h

Osallistujien määrä:      2-3

Ohjaajien määrä:          1-2

Hinta:                            80 euroa/ hlö/ kerta

 

Ikäihmisten kunto:       Hyvä kunto/ vähäinen avuntarve

Kesto:                          4h

Osallistuja määrä:       4-6

Ohjaajien määrä:        1-2

Hinta:                         70 euroa/ hlö/ kerta

Mahdollisista isommista ryhmistä voidaan laskea tarjous erikseen, kuten myös eri kestoisista virkistys- toimintapäivistä.

”Hepokuusela – aina sydämessä”

Hepokuusela on paikka, joka jättää pysyvän jäljen sydämeen jo ensimmäisestä vierailusta. Näin on käynyt monille ja näin kävi myös minulle. Elämän polut kuljettivat minut aikoinaan Hepokuuselaan harjoittelijaksi. Tuo harjoittelujakso oli käänteen tekevä hetki elämässäni, josta olen ikuisesti kiitollinen Hannalle. Suorituspaineet ja kiire jäi taakse. Ensimmäistä kertaa tein omien arvojeni mukaista työtä. Työtä josta aidosti nautin. Sain kiinni maailmasta, elämäntavasta josta olin vain haaveillut. Opin luottamaan elämään. Ajan saatossa Hepokuuselasta on tullut, kuin toinen kotini. Ja sen ihmisistä sekä eläin asukeista rakkaita ystäviäni. Hepokuusela on paikka, jossa on hyvä hengittää oli maailman meno mikä vain. Siellä jokainen saa olla sellainen, kuin juuri silloin on. Se on paikka, jossa olen kokenut ja oppinut niin paljon ja matka vaan jatkuu. Hepokuusela – aina sydämessä!

– Johanna –