MUISTOISSA

Otto 2005-2015

2005 marraskuussa ensi lumi toi sinut elämäämme. Kukaan ei tiedä mistä ja miten, mutta jokin sinut tänne johdatti. Huomasimme tassun jälkesi tuoreessa lumessa ja pian näimme vilahduksia sinusta.. Olit pelokas, nälissäsi, kylmissäsi ja niin yksin pienenä koirana isossa maailmassa. Parin päivän jälkeen voitimme luottamuksesi. Päästit ja tullit lähelle, luotit. Sait ruokaa, turvaa, unta ja rakkautta. Kyselimme mistä tulit – et kertonut, kukaan ei sinua kaivannut. Meille olit ihme, joka tipahti taivaasta. Olit kuin kaivattu lapsi, meistä tuli perhe. Elit ja olit meidän kanssa.. kotona, töissä, lenkillä, uimassa, metsässä, autossa, mökillä, matkoilla.. Matkalle osui paljon iloa, onnea, leikkiä, huolenpitoa ja rakkautta, myös surua ja huolta. Kaikesta yhdessä selvisimme. Me autoimme sinua, sinä autoit meitä. Olit ”ykkönen”, kun pärjäsimme kanssasi – uskalsimme ottaa meidän laumaamme ja perheeseemme lisää jäseniä. Mitä luultavammin Hepokuuselaa ei olisi olemassa, jos et olisi tullut luoksemme.

Huolehdit aina, että kaikki ovat turvassa ja järjestyksessä. Niin viisas, kohtelias ja rakastava. Ystävän hengen pelastaja <3 Rakastit tuoretta lunta, kuraisia ojia, kirkasta tähtitaivasta, metsää, saunan lämpöä, laiturilta veteen hyppäämistä, ystävien kanssa kirmaamista, oravien jahtaamista, autoilua, naamani perusteellista pesemistä, kainalossa oloa, kodin vartioimista, hernekeittoa. Kun tapasit tutun, olit niin iloinen, että häntäsi heilutti sinuakin. Osasit myös itkeä jälleennäkemisen riemusta. Riemun hetkinä juoksit niin kovaa, että takapuoli vain viisti maata. Osasit avata ovet ja varastaa taitavasti ulottuville unohtuneet leivän kannikat. Esipesit huolellisesti laatikkokulhot ja lautaset. Silkkiäkin pehmeämpi turkki ja viisaat silmät. Elämä kuljetti meitä, vuodet vierivät. Elämän kolhut alkoivat tuntua. Pikkuhiljaa muutuit. Tutut piirteesi hälvenivät. Yritimme auttaa ja ymmärtää. Näimme hämmennyksesi, kipusi, surusi. Tuli aika kaikkein vaikeimman - luovuttaa sinut mukaan tuulen, hyvästit sanoa. Viimeisenä aamunasi kerroin syvimmän sydämen kiitoksen, kuinka rakastan - pesit hellästi kasvoni, nuolit kyyneleeni, kuin sanoen –kiitos. Ikävä on iso, paikkasi on kovin tyhjä. Muistoissa ja sydämessä olet aina, Rakas Otto. <3[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][et_pb_row_inner _builder_version="3.0.92"][et_pb_column_inner type="1_2" saved_specialty_column_type="3_4" _builder_version="3.0.47" box_shadow_position="outer" parallax="off" parallax_method="on"][et_pb_image src="https://hepokuusela.fi/wp-content/uploads/2018/03/nestori.png" _builder_version="3.0.92" border_color_all="#414042"][/et_pb_image][/et_pb_column_inner][et_pb_column_inner type="1_2" saved_specialty_column_type="3_4" _builder_version="3.0.47" box_shadow_position="outer" parallax="off" parallax_method="on"][et_pb_text _builder_version="3.0.92"]

Nestori 2013-2017

Nestorilla oli iso ja tärkeä rooli Hepokuuselassa. Se kuoriutui meillä 2013 ja siitä kasvoi komea tyrnävänäläis-brahma sukuinen kukko. Nestori kaitsi uskollisesti omia kanarouviaan ja herrasmiehenä etsi rouville herkkuja pitkin pihamaita samalla johtaen kanojen siivousyksikköä ansiokkaasti, hyvin tuloksin. Kaikille kiltti, niin komea ja kaunis lauluäänikin, johon oli ilo herätä kesä aamuisin. Sait elää oikeaa onnellista kukon elämää koko elämäsi.
Nyt on Hepokuuselan piha ja talli ilman tätä suurta persoonaa. Ikävä jäi varmasti monelle ja seuraajilla on kyllä isot saappaat täytettävänä. Meheviä matomaita Nestorille sinne toiselle puolen!

Kerttu 2005-2018

Kerttu muutti Hepokuuselaan vuoden 2009 alussa yhdessä Mauri- pukin kanssa. Kerttu oli todellinen äiti hahmo, jota myös lypsimme kesäisin ja 2011 Kerttu ja Taavi saivat myös yhteisen kilin Kukan, joka asustaa edelleen Hepokuuselassa.

Kerttu rakasti istuskella puun juurella, märehtiä ja nautiskella elämästä. Kerttu oli niin rakastava, lämmin ja viisas kuttu, että sen seurassa monet kerrat unohtui ihmisten kireydet ja kiireet. Kerttu sai elää Hepokuuselassa onnellisen elämän vanhaksi kuttu-mummoksi asti ja elää yhä monen sydämessä ja muistoissa.

Taavi 2010-2019

Taavi muutti Hepokuuselaan 2010 keväällä vain parin kuukauden ikäisenä pienenä pukin alkuna. Taavi oli alusta asti luonteeltaan tosi reipas, toimelias ja sosiaalinen. Nuorena jaloissa tuntui olevan vieterit ja saatiin nähdä monet komeat loikat niin aitojen yli, kuin autojen katolle ja joskus jopa heinäladon katolle.

Joskus Taavi innostui lähtemään myös hevosten mukaan maastoretkille, mutta ehdoton ykkös juttu Taaville oli  erilaisten temppujen harjoittelu ja esittäminen ja se osasikin taitavasti mm. erilaisten esteiden ylitykset, pystyyn nousemiset ja päivää sanomiset. Aina kun asiakkaita tuli tallin pihaan, Taavi ilmestyi oitis paikalle ja halusi esittää upeat temppunsa aina kaikille kävijöille.

Taavi touhuili kaikessa Hepokuuselan elämässä tiiviisti mukana ihan viimeiseen kevääseensä asti, kunnes sen jalat kipeytyivät ja liikkuminen kävi niin vaikeaksi, että jouduimme sanomaan Taaville hyvästit ennen Hepokuuselan muuttoa heinäkuussa 2019. Taavi eläköön ihan parhaana pukkina muistoissamme.

Lilli 2002-2018

Lilli muutti Hepokuuselaan kesällä 2013. Lilli oli suuri ja lempeä suomenhevonen ja omien ihmistensä, Jonnan ja Marian, rakas ystävä. Lilli seisoi usein tarhan kulmalla odottamassa tallille tulijoita ja hirnui heille iloisesti. Lilli tykkäsi tulla moikkaamaan kaikkia ihmisiä, mutta oli hiukan varautunut tekemään lähempää tuttavuutta.

Eniten Lilli nautti omien ihmistensä seurasta ja heille Lilli tarjosikin täyden ystävyytensä ja luottamuksensa. Lillin kanssa touhuttiin monenlaisia juttuja ja Lilli lähti kaikkeen yhteiseen tekemiseen mielellään mukaan, lempipuuhaa oli vapaana kulkeminen tallinmailla sekä maastolenkit. Metsässä kulkeminen oli levollista ja antoisaa puuhaa, joka tarjosi iloa kaikille.

Lilli sai nauttia Hepokuuselassa onnellisen hevosen elämää viisi vuotta ja se oli ehdottomasti sekä Lillin että Jonnan ja Marian parasta aikaa. Liikkumisen vapaus ja lauman turva tekivät Lilllistä tasapainoisen ja onnellisen hevosen. Elämänsä aikana Lilli opetti ihmisilleen miten valtavaa herkkyyttä ja viisautta hevonen kantaa ja miten molemminpuolinen luottamus ja aito läsnäolo ovat avaimia syvän ystävyyden luomiseen.

Lilli jouduttiin lopettamaan elokuussa 2018 cushingin sairauden pahetessa. Kiitollisuus ja rakkaus Lillistä säilyy sydämissä edelleen!

Risto 1996- 2022

 Risto kuului Hepokuuselan laumaan vuosien 2010 -2022 ajan. Risto hoiti esimerkillisesti laumanjohtajan tehtävät ja loi ympärilleen turvaa ja tasapainoa. Risto oli viisas ja herkkä herrasmies, joka opetti paljon myös ihmisille herkkää kommunointia. Risto oli myös toiminnan mies. Se tykkäsi tehdä ja liikkua ja maastoillessa se oli reipas ja luotettava kuin junan veturi konsanaan. Risto sai olla varsin hyvässä kunnossa aivan viimeiseen kevääseen asti. Vielä alku vuodesta 2022 laukkailtiin yhdessä rennosti Jokihaan metsissä. Kunto romahti sitten nopeasti huhtikuussa, jolloin oli aika päästää Risto täältä meidän luota toisille laidun apajille.

Kultainen Risto elää kuitenkin muistoissa ja sydämissä aina <3