HEPOKUUSELAN KERHOTOIMINTA

 

 

Pihattokerho 2021

”Kerhoa” pidetään nyt kokeeksi toiveiden mukaan, mutta suurimmaksi osaksi torstaisin ja lauantaisin. Kellonaika saattaa vaihdella muun ohjelman mukaan ja voidaan ottaa myös toiveita huomioon. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, niin laita viestiä niin sovitaan tarkemmin!
Pihattokerhossa tehdään yhdessä pihaton päivittäisiä hoito- ja ylläpitopuuhia.
Pääpaino on pihattojen, karsinoiden ja tarhojen puhtaana pidossa, eli tuotosten keräämisessä. Välineinä on talikot, lapiot ja Avant. Samalla on oiva tilaisuus päästä seuraamaan hevosten elämää silloin kun ne ovat ”vapaalla”. Mitä lauma tekee, miten ne kommunikoi ja miten ne käyttäytyy silloin, kun niiltä ei pyydetä mitään. 
Itse olen viettänyt lukemattomia tunteja hevosten tarhassa talikon kanssa ja olen oppinut hevosista tuossa samalla paljon sellaisia asioita, joita en pelkästään ratsastaen olisi varmasti koskaan oppinut.  Ja onhan lapion ja talikon heiluttaminen myös oikein hyvää hyötyliikuntaa. Siivouksen lomassa voidaan tankkailla heinäautomaatteja, huoltaa vesiastioita, ruokkia eläimiä ym. mitä milloinkin sattuu tallin ohjelmassa olemaan.. 
Kerhossa pääset siis nauttimaan:
🐴 eläinten läheisyydestä
🌤 ulkoilmasta
💪🏼 hyötyliikunnasta
🚜 uusien taitojen opettelusta
🐓 eläinten ruokkimisesta ja hoitamisesta
🤪 rattoisasta seurasta
Tämä sopii kaikille joilla jalat, kädet ja maalaisjärki toimii. 👍🏼❤️
Alle 10-vuotiaita en ota ilman vanhempia. 😌 Yläikärajaa ei ole. 😌🤗 Kerho on ainakin tässä kokeilussa maksuton.
Kerhoon voi tulla silloin, kun haluaa. Mutta laita aina viestiä ensin!
Otan max. 4-5 kerrallaan mukaan.
Tämä on siis varsin turvallista myös näin korona-aikana. Turvavälit on helppo pitää ja suurinosa puuhista tapahtuu ulkona.

 

”Hepokuuselassa opin katsomaan asioita laajemmin.”

Aikaisemmin hevosen kanssa oleminen ja tekeminen oli minulle ratsastamista, harjaamista, kilpailemista, varustamista, tarhaan viemistä ja sieltä hakemista jne. Enpä olisi silloin arvannut, mitä kaikkea tulee tapahtumaan..
Hepokuuselassa käytyäni ensimmäiset kerrat ymmärsin, mitä kaikkea muutakin se voi olla.
Tein päätöksen jäädä Hepokuuselaan. Hepokuuselaan on aina kiva tulla ja koen riittäväni omana itsenäni.
Ratsastuksen ohelle on tullut maasta käsin työskentely. Kilpailemista tärkeämpää on nykyään läsnäolo ja hevosen ja ihmisen välinen luottamus. Hepokuuselassa opin katsomaan asioita laajemmin.
Kiitos, että olen saanut mun elämään yhden ”rakkaus-pumpulin”, josta on tullut mun paras hevosystävä!!

– Tiina –