HEVOSTEN TÄYSIHOITOPAIKAT

 

Hevosten pihattopaikat

Tarjoamme täysihoitopaikkoja (lähtökohtaisesti) kengättömille laumassa sosiaalisille hevosille tai poneille. Tällä hetkellä laumassa on 6 hevosta ja 1 poni, joista 2 ruunaa ja 5 tammaa.

Tarhassa koko lauman käytettävissä on 2 pihattoa ja lisäksi betonipohjainen katettu heinäruokinta-asema. Pihattojen ja heinäruonkinta- aseman pinta-ala yhteensä on lähes 200 neliötä, joten tilaa on aika ruhtinaalisesti noin kymmenen hevosen laumalle.

Pikku pihatto on tarvittaessa myös suljettavissa esim. sairaskarsinaksi. Kuivikkeena käytämme kotimaista ruokohelpipellettiä.

Hevosilla on paljon tilaa ja vapaus tehdä valintoja.

Hevosilla on käytössään sopivan suojaisa ja vaihtelevapohjainen metsätarha. Kesällä laitumet (noin 4 hehtaaria) ovat välittömässä läheisyydessä ja myös sieltä on vapaa pääsy pihaton suojiin ja juomapaikalle. Suurimman osan vuodesta hevosten käytössä on myös noin 1 km mittainen paratiisitarha–alue sekä paratiisitarhan takana oleva suojaisa metsätarha, jonka koko on noin 2 hehtaaria.

Hevosten käytössä on ollut syksystä 2017 alkaen myös 5 Heinätin -heinäautomaattia, joiden myötä lauma saa korsirehunsa 7-8 osassa tasaisesti vuorokauden ympäri.

Pihattopaikka sisältää:

  • Tavanomaisen päivittäisen hevosen hoidon (pihaton puhdistus ja kuivitus, tarhan puhdistus, ruokinta ja yleinen tarkastus/silmällä pito väh. 3-4 krt/pvä
  • korsirehun (kuiva/esikuivattu heinä)
  • vesi (talvella lämmitetty vesiastia) sekä kivennäis- ja himalajan suolakivet vapaasti

Pihattopaikat 335- 425 €/ kk (sis. alv 24%).

Jokaiselle hevoselle on omat tavaroiden säilytystilat ja omistajille sos.tilat, joista löytyy mm. pieni keittiövarustus ja WC. Suurin osa tiloista on valmistunut 2009- 2013 ja parannuksia tehdään säännöllisesti.

Yksityishevosten omistajat voivat käyttää kenttää silloin, kun se ei ole muussa käytössä.

Huom! Hepokuuselan laumassa yksi vapaa paikka kesästä 2018 alkaen! Jos kiinnostuit kysy lisää!

Jätä tiedustelu hoitopaikoista

"Hepokuusela – aina sydämessä"

Hepokuusela on paikka, joka jättää pysyvän jäljen sydämeen jo ensimmäisestä vierailusta. Näin on käynyt monille ja näin kävi myös minulle. Elämän polut kuljettivat minut aikoinaan Hepokuuselaan harjoittelijaksi. Tuo harjoittelujakso oli käänteen tekevä hetki elämässäni, josta olen ikuisesti kiitollinen Hannalle. Suorituspaineet ja kiire jäi taakse. Ensimmäistä kertaa tein omien arvojeni mukaista työtä. Työtä josta aidosti nautin. Sain kiinni maailmasta, elämäntavasta josta olin vain haaveillut. Opin luottamaan elämään. Ajan saatossa Hepokuuselasta on tullut, kuin toinen kotini. Ja sen ihmisistä sekä eläin asukeista rakkaita ystäviäni. Hepokuusela on paikka, jossa on hyvä hengittää oli maailman meno mikä vain. Siellä jokainen saa olla sellainen, kuin juuri silloin on. Se on paikka, jossa olen kokenut ja oppinut niin paljon ja matka vaan jatkuu. Hepokuusela – aina sydämessä!

– Johanna –