HEVOSTEN TÄYSIHOITOPAIKAT

Hevosten pihattopaikat

Tarjoamme täysihoitopaikkoja (lähtökohtaisesti) kengättömille laumassa sosiaalisille hevosille tai poneille. Tällä hetkellä (kevät 2021) Hepokuuselassa asuu 3 suomenhevosta, 1 islanninhevonen ja 2 ponia, joista 4 ruunaa ja 2 tammaa. Lauma on tasapainoinen ja sen ydin on säilynyt samana jo 10-vuoden ajan.

Tarhassa lauman käytettävissä on 2 pihattoa ja lisäksi pihatto käytössä oleva siirtotalli.

Siirtotalli on tarvittaessa myös suljettavissa esim. sairaskarsinaksi. Kuivikkeena käytämme kotimaista ruokohelpipellettiä.

Meille tärkeintä on hevosten ja ihmisten kohtaaminen yksilöinä, hevosen tarpeiden kuunteleminen sekä lämminhenkinen ilmapiiri.

Hevosilla on viihtyisät tarhat ja vapaus tehdä valintoja.

Hevosilla on käytössään sopivan suojaisa ja vaihtelevapohjainen koivikkotarha, joka on jaettavissa tarvittaessa kätevästi myös 2-3 tarhaan.

Hevosille on tulossa kesän 2020 aikana hieman lisäalaa ja kuja, jota pitkin lauma pääsee kiertämään myös kentälle, silloin, kun se ei ole muussa käytössä.

Kesällä käytettävissä myös vajaan parin kilometrin päässä oleva laidun.

Hevosten käytössä on ollut syksystä 2017 alkaen myös 5 Heinätin -heinäautomaattia, joiden myötä lauma saa korsirehunsa 7-8 osassa tasaisesti vuorokauden ympäri. Pääsääntöisesti päivällä heinät jaetaan 3-4 tunnin välein eripuolille tarhaa ja yöllä heinät tulevat automaateista 3 tunnin välein.

Tallilla on myös tallin ja ladon sisätilat, joissa hevosia voi hoitaa ja huoltaa. Lisäksi käytettävissä on lämmitetty satulahuone sekä kylmää säilytystilaa.

Tilalla on myös pieni (noin 18x30m) ratsastuskenttä, joka on yksityishevosten vapaassa käytössä aina, kun siinä ei muuta toimintaa ole. Tila sijaitsee ihanan rauhallisella paikalla metsän ja hyvien maastojen keskellä.

Pihattopaikka sisältää:

  • Tavanomaisen päivittäisen hevosen hoidon (pihaton puhdistus ja kuivitus, tarhan puhdistus, ruokinta ja yleinen tarkastus/silmällä pito väh. 3-4 krt/pvä
  • korsirehun (kuiva/esikuivattu heinä)
  • vesi (talvella lämmitetty vesiastia) sekä kivennäis- ja himalajan suolakivet vapaasti

Hevosten pihattopaikat 450-350 €/ kk (sis. alv 24%).

Alle 130-säkäisten pikku ponien kohdalla voidaan hinta miettiä tapauskohtaisesti.

 

Jätä tiedustelu hoitopaikoista

"Hepokuusela – aina sydämessä"

Hepokuusela on paikka, joka jättää pysyvän jäljen sydämeen jo ensimmäisestä vierailusta. Näin on käynyt monille ja näin kävi myös minulle. Elämän polut kuljettivat minut aikoinaan Hepokuuselaan harjoittelijaksi. Tuo harjoittelujakso oli käänteen tekevä hetki elämässäni, josta olen ikuisesti kiitollinen Hannalle. Suorituspaineet ja kiire jäi taakse. Ensimmäistä kertaa tein omien arvojeni mukaista työtä. Työtä josta aidosti nautin. Sain kiinni maailmasta, elämäntavasta josta olin vain haaveillut. Opin luottamaan elämään. Ajan saatossa Hepokuuselasta on tullut, kuin toinen kotini. Ja sen ihmisistä sekä eläin asukeista rakkaita ystäviäni. Hepokuusela on paikka, jossa on hyvä hengittää oli maailman meno mikä vain. Siellä jokainen saa olla sellainen, kuin juuri silloin on. Se on paikka, jossa olen kokenut ja oppinut niin paljon ja matka vaan jatkuu. Hepokuusela – aina sydämessä!

– Johanna –